whitespace-mobile

Gezonde School

Een Gezonde School heeft aandacht voor gezondheid en een gezonde leefstijl. Het is immers beter om een gezonde leefstijl aan te leren dan een ongezonde leefstijl af te leren. De Gezonde School aanpak helpt om hier planmatig en structureel aan te werken. 

Ondersteuning

“Gezonde School, dus nooit meer een ijsje?” Dat ijsje mag zeker, heerlijk op een feestdag! Een Gezonde School zijn is zoveel meer. Denk hierbij o.a. aan het welbevinden, het omgaan met de natuur, mediagebruik, bewegen en gezond eten en drinken. 

Belangrijke vragen hierbij zijn: wat doen we al, welke educatie mogelijkheden zijn er, hoe kan de school samenwerken in de omgeving, hoe kun je bepaalde zaken financieren? En niet onbelangrijk, past het binnen ons onderwijsaanbod?

We doen namelijk al zoveel; hoe kunnen we het met elkaar verbinden?

Naast leerkracht in de bovenbouw ben ik Gezonde School coördinator op Basisschool Heeckeren in Goor. In januari 2020 heb ik de opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School (SSGS) afgerond aan de Windesheim in Zwolle. Dus naast ervaring beschik ik ook over de expertise vanuit de opleiding. 

Misschien willen jullie ook graag een Gezonde School worden maar heb je nog vragen of loop je ergens tegen aan. Of ben je werkzaam bij de gemeente en zou je graag willen dat de scholen van jouw gemeente het Vignet Gezonde School behalen. Ik zou je hierbij graag willen begeleiden.

gezonde-school

Hulp nodig met de Gezonde School?
Neem dan contact met mij op!

Stuur een bericht